Beginnersclinic

In september 2017 start av-MTK weer een beginnersclinic. De clinic wordt gehouden op de dinsdagavond en donderdagavond van 19:00 uur tot 20:00ur vanaf het verenigingsgebouw van De Treffers aan de Groenendaal te Krimpen aan den IJssel.

Tijdens de 13 weekse clinic wordt de beginnende hardloper getraind naar een 5 km testloop die als afsluiting van de clinic gehouden zal worden.

Met deze beginnersclinic maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De training gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring.

De trainingsopbouw gaat geleidelijk aan. We beginnen met kleine stukjes hardlopen afgewisseld met stukjes wandelen. Geleidelijk aan wordt het aandeel hardlopen groter en gaan we minder wandelen.
Na 13 weken zijn de deelnemers in staat 5 km achtereen hard te lopen.
Deelnemers aan de beginnersclinic kunnen zich voorbereiden door in de weken voordat de training van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen.
Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de training makkelijker gaan.

De training is vooral praktijkgericht maar er zal ook theoretische informatie verstrekt worden. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn looptechniek, warming-up/cooling down, blessurepreventie, aanschaf van schoeisel/loopkleding enz.

De training wordt zoveel als mogelijk gegeven door gediplomeerde trainers en er wordt getraind aan de hand van een trainingsschema, de trainer zal dit tijdens de training nader toelichten.

Na deze clinic kan bij av-mtk doorgetraind worden in een van de hardloopgroepen.

Kosten van de clinic bedragen EUR 75,--. Inbegrepen in dit bedrag:

  • 13 weken training op dinsdag en donderdagavond (26 trainingen)
  • flueriserend hesje
  • deelname afsluitende testloop
  • 10% korting op hardloopschoenen en kleding bij de Hardloopwinkel in Rotterdam

Voorafgaand aan de clinic wordt een informatie-avond gehouden. Op deze avond vertellen we je alles over schoenen, kleding enz.

Meer info via het contactformulier

 

av MTK bestaat 20 jaar. Voor deze gelegenheid is een speciaal jubileumloopshirt gemaakt. Schrijf je in voor 16 juli dan krijg je dit shirt.

Kenmerken:
 
- Merk New Line, type Base Cool
- Zeer goed vochtregulerend vermogen
- Uitermate geschikt voor hardlopen bij temperaturen tussen de 15 en 35 graden Celsius
- Reguliere pasvorm
- Voorzien van V-hals
- Aan voor- en achterzijde bedrukt met av-MTK logo en 1997-2017
- Materiaal 100% polyester
 
Het shirt is verkrijgbaar in een dames en een heren model.
 
Dames XS 43 cm
   S 44 cm
   M 46 cm
   L 48 cm
   XL 51 cm
 Heren M 52 cm
   L 55 cm
   XL 58 cm
   XXL 60 cm
De shirts zijn gemeten aan de voorzijde van naad tot naad net onder de mouw inzet. Bij twijfel kan je passen bij De Hardloopwinkel, Groenendaal 33F te Rotterdam.

Interesse? Meld je aan.

Aanmeldingsformulier beginnersclinic

ManVrouw

machtigt hierbij av MTK het inschrijfgeld af te schrijven van zijn/haar bankrekening,

 

 

 

?>