Training afgelast!

Helaas hebben we moeten besluiten om de training af te gelasten.

Trainers en bestuur

P.S. Afgelastingsprotocol

Er zijn signalen in kleurcodes die over het algemeen gebruikt worden en deze houden wij aan:

  • Code groen; geen discussie over mogelijk, wij gaan lekker trainen of onze wekelijkse duurloop doen.
  • Code geel; Dit betekent wees allert. De trainingen of wekelijkse duurloop gaan gewoon door maar wij blijven de berichten volgen.
  • Code oranje; Dit betekent wees voorbereid. Dit signaal wordt afgegeven bij een grote kans op gevaarlijk of extreem weer. Denk hierbij aan harde windstoten of ofweer. Harde windstoten houden voor ons als buitensporters in, dat er kans is op gevaar door afgebroken takken, omvallende bomen, afgewaaide dakpannen etc. Als dit signaal afgegeven wordt en Krimpen of onze regio valt onder dit signaal dan wordt de training of duurloop afgelast. Onweer hoeft denk ik geen toelichting. Niet buiten gaan sporten.
  • Code rood; Dit betekent extreem weer met kans op maatschappelijke ontwrichting. Geen discussie; blijf thuis en berg al je spullen in je tuin of balkon goed op.

Vervelend; een training wordt afgelast en achteraf blijkt dat het toch wel had gekund. Ja, dat is inderdaad vervelend maar het weer laat zich niet op de minuut voorspellen en wij hebben liever een ten onrechte afgelaste training dan onderweg overvallen worden door gevaarlijk weer. Een gevaar is dat een volgende code oranje niet serieus genomen wordt. Wij nemen in onze overweging elke code oranje natuurlijk wel serieus.

Om het lastiger te maken; er kunnen nog een aantal aspecten zijn om een training/duurloop af te gelasten vanwege gevaar voor de lopers;

  • Voorspeld onweer tijdens of vlak voor/na de geplande tijd.
  • Ijzel
  • Ramp waarbij de sirenes adviseren binnen te blijven ( bijv gaswolk etc).

Tot slot adviseren de overkoepelende sportbonden waaronder de KNAU om niet te sporten boven de 28oC. Dit advies geldt voor recreanten. Een goed geoefende sporter wordt geacht met de omstandigheden rekening te houden en zijn lichaam te kennen. Dus door goed te drinken, rustiger aan te doen en goed te luisteren naar de signalen van het lichaam is sporten mogelijk.

Je kan onderweg altijd onverwacht overvallen worden door noodweer. Speel niet de held en schuil tot het verantwoord is. Voor onweer gelden dan wel enkele tips: In een bos; Zoek dekking laag bij de grond ( ga gehurkt zitten met de voeten tegen elkaar) op een plek waar veel kleine bomen bij elkaar staan. Op een open veld; Zoek een plek die lager ligt dan de directe omgeving. Ga gehurkt zitten met de voeten tegen elkaar. Blijf uit de buurt van metalen objecten of hoge punten.

 

 

Marien de Keizer zet zich in voor Emiels Surfplasrun Lees meer...

VakantieKiloloop

av MTK zal het seizoen openen met een wedstrijdloop, de Vakantiekiloloop (op dinsdag 3 september, 20:00 uur). Het is een loop over 5 kilometer. Start en finish is in de omgeving van ons My Healthclub (Krimpenerbosweg). Daar is ook het ophalen van startnummers.

Het is alleen mogelijk om gebruik te maken van de voorinschrijving, het inschrijfgeld wordt dan via automatische incasso geïnd. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email. Voorinschrijvers worden ook in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.Voorinschrijven heeft dus zowel voor jou als voor ons voordelen.

Er geldt een leeftijdsgrens van 12 jaar.

Inschrijving staat open voor zowel leden als niet-leden. Inschrijving controleren? Klik hier. 

 

 

2019-06-05 08:55:12

Emiels Surfplasrun

In het mooie recreatiegebied de Krimpenerhout wordt op zaterdag 28 september 2019 gezamenlijk de strijd tegen weke-delen-kanker (sarcomen) gelopen! Het gebied rondom de surfplas is uitermate geschikt voor een bijzonder mooie sponsorloop waarbij zowel jeugdlopers (1 en 2 KM) als volwassenen (5 en 10 KM) zich in kunnen gaan zetten voor het goede doel.

Tegelijkertijd zullen we stil staan bij en herinneringen ophalen aan het leven van Emiel van Bugnum, overleden op 2 maart 2019 op 49-jarige leeftijd. Het initiatief voor de Surfplasrun ontstond al snel. Vier vrienden van Emiel (Jeffrey, Barry, Rico en Theo) kwamen eind maart 2019 bij elkaar om te kijken wat de mogelijkheden waren om op een sportieve manier, uit naam van Emiel, geld in te zamelen. Geld dat hard nodig is om onderzoek te doen dat leidt tot verbeterde zorg van patiënten die lijden aan de zeldzame vorm van kanker waar Emiel aan overleed. Over de datum waren ze het al snel eens, 28 september 2019, de dag voordat Emiel 50 jaar zou zijn geworden.

Emiel heeft, sinds hij het hardlopen in 1999 ontdekte, als marathonloper en triatleet in de afgelopen jaren menig voetstap achtergelaten in de Krimpenerhout en daardoor was ook de locatie niet lastig te bedenken; in het gebied rondom de surfplas moest het allemaal gaan gebeuren! Zo ontstond een bijzonder enthousiast team dat in samenwerking met twee lokale sportverenigingen, AV Marathon Team Krimpen (MTK) en Triathlon Vereniging Krimpenerwaard (TVK), inmiddels een evenement op poten heeft gezet dat een groot succes beloofd te gaan worden.

Klik hier om in te schrijven.

2019-05-24 10:21:47

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 370 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van MHC Krimpen aan de Driekamp 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink. Op de zondag zijn er diverse duurlopen, elk met eigen tempo en afstand, vertrek 9:00 uur vanaf Driekamp 7.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

2019-05-20 09:22:50

Synchroniseer
Connect Strava Milestone inlezen HealthSync inlezen

Twitter