Kennismaken met trailrunning: Amerongse Berg

Om misverstanden te voorkomen. De training blijft gewoon op 26 augustus. Zowel op 12 als op 26 augustus zijn er een aantal afwezig. Gisteren heb ik de route verkend. Beklimmingen zijn lang en soms steil, afdalingen over het algemeen lang en recht zodat er snelheid gemaakt kan worden. Er is een lange afdaling met boomwortels die ook weer de nodige uitdaging geeft. Voorlopig wordt het deze route. Probleem is echter de kans bestaat dat sommige single tracks (i.v.m. de droogte) worden afgesloten. Een week voor ons loopje is er de Amerongse Berg trail wat ook weer een extra belasting voor deze tracks is. Ik heb hier over contact met Staats Bosbeheer maar de kans bestaat dat de route wordt aangepast.

Bij veel trails is een GPS en/of werkende telefoon verplicht. (Ook bij "onze" afsluitende trail) Zoals al eerder gezegd de kans dat je een afslag mist is niet ondenkbeelding. Dat kan door eigen stommiteit zoals het missen van een lintje of omdat men deze heeft weggehaald. Ik wil dat tijdens deze loop ook oefenen. Het GPX bestand stuur ik de week vooraf toe. Laad dit op je je horloge of telefoon. Zelf gebruik ik de app OsmAnd maar ook met MyTrails of Afstandmeten kom je een eind.

Tot de 26e!

Marien

2018-08-06 10:22:24

Seizoen 2018/2019: geen beginnersclinic

Als atletiekvereniging willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het hardlopen. Dit doen we graag op een verantwoorde manier door de groepen niet te groot te maken. Hierdoor kunnen de trainers iedereen de benodigde aandacht geven. Momenteel zijn een aantal groepen op het maximum. Met name zijn dit de groepen waarin deelnemers van onze beginnersclinics in doorstromen. Daarom hebben we besloten dit seizoen geen beginnersclinic aan te bieden.

2018-08-09 15:27:10

VakantieKiloloop

av MTK zal het seizoen openen met een wedstrijdloop, de Vakantiekiloloop (op dinsdag 4 september, 20:00 uur). Het is een loop over 5 kilometer. Start en finish is in de omgeving van ons clubhuis aan de Driekamp 7 (hockeyvelden). Daar is ook de na-inschrijving en het ophalen van startnummers.

Kosten van deelname bedragen EUR 5,--. Leden ontvangen een korting bij voorinschrijving, kosten zijn dan EUR 3,-- Er geldt een leeftijdsgrens van 12 jaar.

Om vertragingen te voorkomen vragen we je om gebruik te maken van de voorinschrijving, het inschrijfgeld wordt dan via automatische incasso geïnd. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email. Voorinschrijvers worden ook in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.Voorinschrijven heeft dus zowel voor jou als voor ons voordelen.

Inschrijving staat open voor zowel leden als niet-leden. Inschrijving controleren? Klik hier. Het parcours kan je hier bekijken.

2018-07-31 10:54:30

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 370 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van MHC Krimpen aan de Driekamp 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink. Op de zondag zijn er diverse duurlopen, elk met eigen tempo en afstand, vertrek 9:00 uur vanaf Driekamp 7.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining

2018-02-02 09:20:52