Inloopavond

Hardloopschoenen gekocht, ingelopen, weleens een kilometer of 5, 10 of meer gelopen, maar je kampt met blessures, achterblijvende techniek, boekt geen vooruitgang, of de motivatie, het plezier of doorzettingsvermogen ontbreekt?! Dan is trainen bij atletiekverening MTK een goed idee!

In groepsverband, op de dinsdag- en donderavond, op eigen tempo en kracht. Onder begeleiding van ervaren trainers zal je door de gezonde afwisseling tussen intervallen, duurlopen en looptechniek, ongemerkt sneller, sterker en fitter worden én de uitdaging van een lange afstand durven aangaan.

Op woensdag 9 september 2020 is er inloopavond voor iedereen die voor zichzelf het hardlopen beoefend. Op deze avond wordt in het kort verteld, hoe onze vereniging werkt, kost en oplevert. Ook is er een klein stukje praktijk om te laten zien hoe onze trainingen in elkaar steken. Lijkt trainen je bij MTK wel wat dan kan je de eerste drie trainingen zonder verplichtingen meelopen.

Klik hier om je in te schrijven.

2020-08-10 10:26:00

Loopcursus beginnende loper.

Vanaf 1 september gaat av MTK weer starten met een loopcursus voor de beginnende loper.

In 13 weken wordt er getraind van 0 tot een goede 5 km. Alle facetten van het hardlopen komen aan bod. We gaan via een verantwoord en diverse keren getest schema de lopers voorbereiden op een leuke buddytestloop in December.

Er zijn per avond twee begeleiders. Een gediplomeerde trainer en minimaal een loopbegeleider. Kosten zijn 75 euro inclusief veiligheidshesje en tweemaal per week een training. De eerste avond zullen we kennismaken met elkaar en een theoretisch gedeelte behandelen.

Meer info via het contactformulier of direct inschrijven.

2020-07-03 07:59:50

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 370 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van MHC Krimpen aan de Driekamp 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink. Op de zondag zijn er diverse duurlopen, elk met eigen tempo en afstand, vertrek 9:00 uur vanaf Driekamp 7.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

2019-05-20 09:22:50

Connect Strava