Beste

Kennismaken met trailrunning: Afsluitende trail

Als afsluiter van de kennismaking is de Posbanktrail gepland. Een trail, over 10 of 20 kilometer, geschikt voor beginners en door een ontzettend mooi natuurgebied. Organisatie is informeel maar vooral goed. Heb zojuist van Jan Strijker vernomen dat de datum dit jaar ZATERdag 27 oktober is. Dit valt samen met Valencia.

Heb daarom naar alternatieven gezocht:

Afstanden zijn een indicatie. Meestal zet men de route met deze streefafstanden uit. Door het enthousiasme van de route uitzetter komen er meestal minstens een kilometertje bij. In verband met de natuur zijn aanpassingen (lees: verlenging) op het laatste moment mogelijk. Het is ook niet ongebruikelijk dat je 'lintje' mist (of dat door anderen is weggehaald) en dus ook de afslag.

Graag jullie voorkeur: Posbanktrail of één van de alternatieven? Trailrunning is tegenwoordig populair terwijl voor de meeste trails maar een beperkt aantal startplaatsen zijn. Dus laat het snel weten.

Marien de Keizer

2018-07-18 10:17:26

VakantieKiloloop

MTK zal het seizoen openen met een wedstrijdloop, de Vakantiekiloloop (op 4 september, 20:00 uur). Het is een loop over 5 kilometer. Start en finish is in de omgeving van ons clubhuis aan de Driakamp 7 (hockeyvelden). Daar is ook de na-inschrijving en het ophalen van startnummers.

Kosten van deelname bedragen EUR 5,--. Leden ontvangen een korting bij voorinschrijving, kosten zijn dan EUR 3,-- Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar.

Om vertragingen te voorkomen vragen we je om gebruik te maken van de voorinschrijving, het inschrijfgeld wordt dan via automatische incasso geïnd. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email. Voorinschrijvers worden ook in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.Voorinschrijven heeft dus zowel voor jou als voor ons voordelen.

Inschrijving staat open voor zowel leden als niet-leden. Inschrijving controleren? Klik hier. Het parcours kan je hier bekijken.

2018-07-05 10:22:21

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 370 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van MHC Krimpen aan de Driekamp 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink. Op de zondag zijn er diverse duurlopen, elk met eigen tempo en afstand, vertrek 9:00 uur vanaf Driekamp 7.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining

2018-02-02 09:20:52