Gedeeld Zweet Week (5-12 april)

Op de kalender staat 5 april bij velen omcirkeld. De dag van het loopfeest in Rotterdam. Ondertussen is de situatie veranderd. Geen (kwart) marathon. Wel is er zweet voor degenen die de boel tijdens de coronacrises draaiende proberen te houden. Uiteraard de zorgmedewerkers, handhavers, winkelpersoneel, transport en logistiekmedewerkers. Maar ook de kleine ondernemer die het hoofd boven water probeert te houden. Je kan vast nog anderen bedenken. Om die personen voor hun inzet te bedanken heeft av MTK de "Gedeeld ZWEET week". Jij doet in de week van 5 t/m 12 april een sportprestatie. Symbolisch draag je dan jouw zweetdruppels over om te laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Een sportprestatie kan van alles zijn. Je loopt 30 keer de trap op en af, doet burpees in de woonkamer, planken op een matje in de tuin, een stukje lopen of wandelen. Wat je zelf maar kan bedenken. Houdt wel de richtlijnen van de RIVM aan, dus sport alleen en minimaal 1,5 meter afstand! Niet alleen steek je de ander daarmee een riem onder het hart maar je profiteert er zelf ook van, door je conditie en weestand te onderhouden of te verbeteren. Bij voorkeur in de buitenlucht (balkon/tuin) zodat je nog wat vitamine D opdoet.

Klik hier om je aan te melden! Je kan zoveel doelen opgeven als je wilt.

2020-03-27 13:53:30

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 370 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van MHC Krimpen aan de Driekamp 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink. Op de zondag zijn er diverse duurlopen, elk met eigen tempo en afstand, vertrek 9:00 uur vanaf Driekamp 7.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

2019-05-20 09:22:50