Dmarathoners: 17 december: Het Beijersche - 22 km

Zondag een route door de mooiste gebieden in de omgeving: Nesse Polder, Het Beijersche. Een tocht waar we de veenweiden in volle glorie kunnen bewonderen. Ook een tocht waar er veel vogels zijn te bewonderen. Zijn de plasdras gebieden voornamelijk in het voorjaar gevuld nu zijn er de watervogels op de brede boezems en veenputten. Laten we hopen op weinig wind want veel beschutting zullen we niet hebben. De kenmerkende pest/miltvuurbosjes zijn veelal onbereikbaar door de watergang er omheen. Overigens zijn er nog zat mensen die geloven dat deze plekken nog gevaarlijk zijn. Daarnaast nog wel wat geriefsbosjes maar veelal op particulier gebied.

De start is dit keer op een andere plek: parkeerplaats op de kruising Schaapjeszijde en Nesse Tiendweg.  Ik stel voor om 8:45 carpoolend vanaf de Treffers te vertrekken. 

Route is in principe voor de Dmarathoners maar andere lopers zijn uiteraard ook welkom, tot zondag

Marien de Keizer


Snertloop 7 januari

De eerste zondag van het nieuwe jaar. De goede voornemens zijn nog vers. Voor velen de start van de marathonvoorbereiding. Voor iedereen tijd om deel te nemen aan de av MTK Snertloop.

De Snertloop is ondertussen één van de Krimpense tradities. Begonnen als bescheiden loopje voor de leden van av MTK, nu uitgegroeid tot een wedstrijd met drie afstanden en voor iedereen toegankelijk.

Of je nu de 5 of 10 kilometer of de halve marathon loopt aan het eind wacht een heerlijke kom snert. Niet zo'n soepje uit blik maar als enige snertloop is er de echte verse erwtensoep van Slagerij Mourik van de Crimpenhof

Drankposten op 6, 12 en 17 kilometer.

Leefstijdslimiet

Er gelden leeftijdslimieten: De 5 kilometer is vanaf 12 jaar, de 10 km vanaf 16 jaar en de HM vanaf 18 jaar.

Programma

Sponsors

De loop wordt gesponsord door Slagerij Mourik op het Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel.

Inschrijven

Om vertragingen te voorkomen vragen we om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving hierbij maken we gebruik van automatische incasso. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email en worden in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.

Klik hier voor het inschrijfformulier.    

Parcours

5 km

10 km

Halve marathon

Controle inschrijving

Klik hier als je je inschrijving wilt controleren.

Uitslagen

2015

2016

2017


Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 300 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van handbalvereniging De Treffers aan de Groenendaal 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining


Twitter