Goede doel jubileum jaar

Zaterdag 1 juli aanstaande, halverwege het jubileumjaar, wordt de familiedag in het kader van het jubileumjaar georganiseerd. Ook is er 's avonds de jaarlijkse barbecue.  Een prachtige gelegenheid om het ons gekozen goede doel in dit jubileumjaar weer eens te belichten. Synerkri is als goede doel gekozen in ons jubileumjaar. Samen met Synerkri organiseren wij in de eerste maanden van 2017 een fit en run middag voor de kinderen uit Krimpen en omgeving.
Zowel tijdens de familiedag als tijdens de barbecue is er de mogelijkheid om een financiële bijdrage achter te laten in de witte collectebus die hiervoor klaarstaat!. Elke financiële bijdrage wordt op prijs gesteld!

Beginnersclinic

In september start er weer een nieuwe beginnersclinic. Tijdens de beginnersclinic maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De training gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring.

De trainingsopbouw gaat geleidelijk aan. We beginnen met kleine stukjes hardlopen afgewisseld met stukjes wandelen. Geleidelijk aan wordt het aandeel hardlopen groter en gaan we minder wandelen. Na 13 weken ben je in staat 5 km achtereen hard te lopen.

Je kan je voorbereiden door in de weken voordat de training van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen. Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de training makkelijker gaan.

De training is vooral praktijkgericht maar er zal ook theoretische informatie verstrekt worden. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn looptechniek, warming-up/cooling down, blessurepreventie, aanschaf van schoeisel/loopkleding enz.

De training wordt gegeven door gediplomeerde trainers en er wordt getraind aan de hand van een trainingsschema, de trainer zal dit tijdens de training nader toelichten.

Na deze clinic kan bij av-mtk doorgetraind worden in een van de hardloopgroepen.

Kosten van de clinic bedragen EUR 75,--.

Inbegrepen in dit bedrag:

Voorafgaand aan de clinic wordt een informatie-avond gehouden. Op deze avond vertellen we je alles over schoenen, kleding enz.

Omdat av MTK 20 jaar bestaat ontvang je bij inschrijving voor 16 juli het speciale jubileumshirt!

Meer info via het contactformulier of direct inschrijven.

Nieuwsbrief juni

Goed nieuws... extra bestelronde jubileumshirt!

De jubileumshirts worden enthousiast gedragen tijdens wedstrijden en trainingen wat een erg leuke uitstraling van onze vereniging geeft.

Doordat wij meerdere keren de vraag hebben gehad of er nog een nalevering komt van de shirts heeft het bestuur besloten voor een tweede bestelronde te gaan. Dus als je ook graag een jubileumshirt wilt dan is dit jouw kans!

De bestelling loopt, tot uiterlijk 16 juli, via de website https://www.av-mtk.nl/site/shirt.php

De kosten zijn slechts € 12,50 per shirt en betaling verloopt via automatische incasso. Als leverdatum wordt gestreefd naar de startavond van het nieuwe loopseizoen.

De drukkosten komen wederom voor rekening van av-MTK, voorwaarde is dat er in totaal minimaal 15 stuks besteld worden.

Einde seizoen

Op 1 juli sluiten we het seizoen af met de familiedag en BBQ (inschrijven tot uiterlijk 18-juni). In de zomermaanden zijn er geen reguliere trainingen maar vertrekken er altijd wel (wisselend samengestelde) groepen. Dit is ook de kans om eens kennis te maken met een andere trainer.

De seizoensopener: Vakantiekiloloop

Vorig jaar voor het eerst en een groot succes. Momenteel wordt er gewerkt aan een tweede editie. Het is nog niet helemaal zeker maar noteer alvast 31 augustus. Het begin van het seizoen kent trouwens een drukke agenda (alles nog onder voorbehoud): 5 september: startseizoenavond, 16 september: de eerste Urban Krimpenloop, 22-24 september: trainingsweekend.

En nog een datum: 30 september

Het hele jaar zijn de trainers bezig met voorbereding en geven van de training. Het enige wat ze daarvoor terug willen is jouw inzet en regelmatige opkomst. Nu vragen de trainers wel iets van je. Rob, Erwin, Vincent en Jos zijn de schoolbanken ingedoken om het hardlooptrainersdiploma te halen. Kees en Marien hebben de praktijkbegeleiding op zich genomen. Ze zijn bijna klaar voor het examen op 30 september. Voor het examen zijn er twee groepen van minstens 12 lopers nodig. Daarom willen ze een beroep op jullie doen. Hou zaterdag 30 september vrij (ochtend of middag) om training te krijgen tijdens het examen.

Beginnersclinic

We zijn van plan om in het nieuwe seizoen weer een clinic te starten. Ken je mensen die willen starten? Zij kunnen zich nu inschrijven.

L'histoire se répète

Inderdaad komt er weer die zelfde vraag: Wordt vrijwilliger! Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar mensen die mee willen helpen in bestuur, de diverse commissies maar ook op tijdelijke basis bij evenementen. Geef je op!

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 300 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van handbalvereniging De Treffers aan de Groenendaal 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining