DGroep: Training ‘Bepalen hartslag zones’

Donderdag 19 september staat de training ‘Bepalen hartslag zones’ in het jaarplan. Aangezien deze training afwijkt van een 'normale' training hierbij extra informatie en de punten waar je op moet letten. 

Waarom deze training?

Allereerst op jullie verzoek en al meerdere malen toegezegd om dit uit te voeren met jullie. Het is het begin van het nieuwe seizoen met mooie doelen voor de D-groep. Door de juiste hartslagzones te bepalen (en deze bij voorkeur ingesteld te hebben in jullie hartslagmeter) kunnen wij, de trainers, jullie laten trainen op jullie eigen zones tijdens een anaerobe training.

Sporthorloge

Hebben jullie een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter of borstband zorg er dan voor dat het horloge is opgeladen en zo ingesteld dat je je hartslag goed kan aflezen van je scherm.

Help, ik heb geen sporthorloge!

…..geen probleem dit kan ook zonder maar dan is het wel nodig om een horloge te dragen waarbij je in 30 of 60 seconden (secondenwijzer) je hartslag kan tellen of een telefoon (stopwatch) om hiermee het aantal hartslagen bij te houden. Wil je het laten weten als je niet in het bezit bent van een sporthorloge.

Hoe ziet de training eruit?

Is deze hartslag mijn max?

Nee, dit is niet je absolute hartslagmaximum. Dit valt nu wel te bereken. Ingredienten voor deze berekening zijn je 'afhaaksnelheid' en de hierbij behorende hartslag. Marien voert deze berekening uit en vult je anaerobe drempel en maximale hartslag (Hfmax) in bij je profiel op de website/app. Het is handig dat je de Hfmax daarna invoert op je horloge. 
 
Als je dan ook zorgt dat je horloge is gekoppeld aan Strava en je MTK-toestemming hebt gegeven deze gegevens te lezen dan kunnen de trainers jouw training beter volgen.

Artikelen over hartslagzones ter info, wat kan je ervan leren om op zones te lopen

https://www.hardloopzone.nl/hartslagzones/

https://www.runnersworld.com/nl/training/looptips/a27466215/dit-zijn-hartslagzones-trainen-hardlopen/

https://www.prorun.nl/training/32538/waarom-trainen-met-een-vermogensmeter/?zoekhash=657f1562f5f991c4c0a830d07be53081

 

Met sportieve groet,

Ingrid, Marien en Erwin

2019-09-19 21:24:16

Synchroniseer
Connect Strava Milestone inlezen HealthSync inlezen

Twitter