Koppel met Strava

Vanaf nu is het mogelijk je dashboard te koppelen met Strava. Op dit moment wordt dit gebruikt om het leaderboard te maken. Het oude leaderboard had enkele beperkingen. Het toonde je prestaties per week, het nieuwe leaderboard krijgt variaties in jaar, maand en week. Ook werden alle lopers op één hoop gegooid. Hierdoor stonden de marathonners altijd bovenaan en de lopers, die net zo hard zwoegen, voor een goede 10 kilometer bungelde er ergens onder. Voorlopig is het nieuwe leaderboard ingedeeld in hele of halve marathon en 10 km. Een en ander wordt automatisch bepaald aan de hand van je gelopen afstanden. Het oude leaderboard werkte op basis van een Stravaclub hiervoor moesten je activiteiten op openbaar staan. Nu hoef je niet meer te delen met de hele wereld, als je een activiteit op prive zet dan deel je alleen de totalen met andere leden van av MTK. Aanmelden bij de Stravaclub is dan ook niet meer nodig.

Binnenkort gaan we de mogelijkheden uitbreiden. Je zal dan in je dashboard kunnen zien hoe jij vordert met je schema (voor een voorbeeld: klik hier). Andere ideeën, zoals TRIMPscores, worden nog uitgewerkt. Uiteraard is het zinloos nogmaals het wiel uit te vinden en zoeken we vooral functies die niet in de (gratis versie van) Strava zijn te vinden.

Om te koppelen met Strava heb je uiteraard een Strava-account nodig. Nu zullen de meeste lopers hun gegevens al bij houden in een andere tool. Garmin Connect, Polar Flow, Suunto Movescount, TomTom MySports Connect en Samsung Shealth kan je zo instellen dat je gegevens automatisch in Strava terecht komen. Gebruik je andere software dan kan je kiezen om:

Let op: Synchronisatie werkt meestal niet op historie, dus wil je alle kilometers mee laten tellen zorg dan dat het geregeld is voor je eerste loop in 2017.

Heb je ideeen over het leaderboard of vragen over (het instellen van) van de synchronisatie laat het dan weten.