Dgroep: Trainingen week 26 tot en met 30 oktober

Hopelijk hebben jullie ook lekker gelopen met de trainingen van vorige week (Stride en Speed repeats/Auto interval). Deze week gaan we weer door met trainingen op afstand, hou vol en vooral voor jezelf. Deel een leuke foto met ons na je training en laat dan natuurlijk vooral jullie voldane gevoel zien.

Voor trainingen waarbij we een zone opgeven kan je deze bepalen via de website. Ga hiervoor naar je dashboard op de website en kies voor het tabblad ‘Progressie’, hier zie je onderaan de pagina jouw snelheid/tempo voor de opgegeven zone voor deze training:

Piramide

De eerste training deze week is een piramide training, waarbij je de intensiteit van je belasting tijdens je training opbouwt en dan weer afbouwt. Deze training kan je instellen in je horloge met het gewenste tempo tijdens de trappen van de piramide.

Opzet training;

Natuurlijk eerst inlopen en de WU (Warming Up)

Aanvang piramide:

2 min Z3/Z4  1 min herstel

4 min Z3/Z4  1 min herstel

6 min Z3/Z4  2 min herstel

8 min Z3/Z4  2 min herstel

6 min Z3/Z4  2 min herstel

4 min Z3/Z4  1 min herstel

2 min Z3/Z4  1 min herstel

Uitlopen en de CD (Cooling Down)

Warming-up echt goed aanpakken

Vergeet niet lekker in te lopen en een cooling-down te doen, het is tenslotte een intensieve training. Wellicht loop je de eerste twee trappen van de piramide makkelijk maar daarna heb je alles nodig om het goed uit te lopen. Een rustig opgebouwde warming-up helpt je daar zeker bij. Veel plezier met de sprong naar de TOP van jouw piramide.

Heen en weer

De tweede training voor deze week is een ‘heen en weer loop’, een loop om te kijken of je op een vast tempo kan lopen.

Loop lekker in ca 2 km in rustig tempo. Hierna kom je bij een punt waar je begint aan het ‘heen’ gedeelte, loop vanaf hier 15 minuten (in een hoger tempo) en let goed op waar je bent geëindigd na deze 15 minuten, loop daarna in een rustiger nog 2 minuten door en keer om en loop terug naar het eindpunt van je 15 minuten heen. Dit is je startpunt voor het “en weer” gedeelte van deze training terug naar waar je gestart bent. De bedoeling is dat je na de 2e 15 minuten weer bij het startpunt bent van de eerste 15 minuten. Ben je daar, top en goed op een vast tempo gelopen. Niet dan de volgende keer beter en kijk deze training terug en bepaal voor jezelf waardoor je niet op een vast tempo kan lopen.

Blijf lekker lopen, wees voorzichtig en vooral blijf gezond

Sportieve groet,

Marien, Erwin en Ingrid

 

2020-10-30 19:10:25

Synchroniseer
Connect Strava

Twitter

Lynda Brown zet zich in voor PameijerDOCK Roparun Team Lees meer...