Info over hardlopen bij AV-MTK

MTK biedt op het gebied van de wegatletiek een mooi pakket aan mogelijkheden voor de trimmer, die zijn of haar conditie op een ontspannen manier wil bijhouden. Maar ook voor hen die verder willen op weg naar een prestatieloop, wegwedstrijd, halve of hele marathon. Voorop staat gezelligheid, persoonlijke aandacht en op een verantwoorde wijze werken aan een duurzame conditie.

2018-02-10 07:29:18

Diverse groepen

Met diverse niveaugroepen is er voor zowel de beginnende jogger als de getrainde wegatleet wel een loopgroep waarbij men zich aan kan sluiten.
Heb je weinig of nog nooit hardgelopen dan verdient het aanbeveling om je conditie (weer) vanaf de basis op te bouwen. Wij adviseren dan een instroom via de beginnergroep.

Bij MTK zijn de groepen als volgt verdeeld; A,B,C,D,E groep, er is ook nog een maandagavondgroep. Deze groepen hebben elk een verschillende niveau. Een 10 km loop zou er dan qua finishtijden voor de lopers ongeveer zo uitzien:

Groep10kmTrainingTrainer/Loopbegeleider
A < 50 min. Dins-,Donderdag Willem van Ek
B 49-55 min. Dins-,Donderdag Kees de Haard
C 54-60 min. Dins-,Donderdag Rob van Apeldoorn , Jos Wijnen
D 59-70 min. Dins-,Donderdag Marien de Keizer, Erwin Audenaerde
E >70 min,minder intensief Dins-,Donderdag Arie Burger, Hetty Wiegman, Rini Rolloos, Patrice van Gelder
Maandagavond < 45 min. Ma en zaterdag

Naast de MTK-trainingsavonden op dinsdag en donderdag zijn er diverse groepjes die in het weekend, met name op zondagochtend, een training volgen.

2018-10-11 11:19:46

Trainingen

Alle loopgroepen trainen onder deskundige begeleiding twee keer per week gedurende een tot anderhalf uur. Deze trainingen gaan het gehele jaar (m.u.v. de maanden juli en augustus) door. De indeling van de groepen vindt plaats naar loopsnelheid. Voor de indeling van meer ervaren lopers wordt als uitgangspunt de tijd op de 10km gebruikt.

Op zondagmorgen wordt er door verschillende groepen meestal ook een duurloop gelopen, dit is dan overigens geen officiële training. Op zondagmorgen zijn er ook groepjes actief die trainen voor een speciaal doel, bijvoorbeeld de marathon.

NB. Ben je een keer verhinderd is dat uiteraard geen enkel probleem, mocht je langer afwezig zijn mail dat dan aan je trainer zodat hij geïnformeerd is.

DagStartplaatsAanvang
Maandag de Brink 19:30
Dinsdag MHC Krimpen/Driekamp 7 20:00
Donderdag MHC Krimpen/Driekamp 7 20:00
Zaterdag  de Brink 09:00
Zondag MHC Krimpen/Driekamp 7 09:00

coolingdown_002

2018-02-10 07:32:23

Trainers

Om het lopen op een verantwoorde en gezonde wijze te kunnen beoefenen is een groep enthousiaste trainers actief. Onze groepen zijn niet groot, zodat wij voldoende oog voor elkaar houden. Instroom, doorstroom maar ook een al dan niet tijdelijke, vanwege vakantie of blessures, terugstroom wordt in overleg met onze trainers besproken.

GroepTrainer(s)Loopbegeleiding
A Willem van Ek
B Kees de Haard, Vincent Boke
C Rob van Apeldoorn, Jos Wijnen
D Marien de Keizer, Erwin Audenaerde Ingrid Addicks
E Arie Burger Hetty Wiegmann, Rini Rolloos, Patrice van Gelder

2019-02-18 10:35:42

Veiligheid

Omwille van de veiligheid is het verplicht in de maanden dat het gedurende de training donker is of wordt om met een veiligheidshesje te lopen.

Wij adviseren je dan ook om een dergelijk hesje bijtijds aan te schaffen. (algemeen verkrijgbaar)

hesje

2018-02-10 07:32:18

Contributie

De contributie wordt vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering en eenmaal per jaar geïnd in november/december middels automatische incasso via de Rabobank Krimpenerwaard rekeningnr. NL33RABO0351933212

De contributie voor het seizoen bedraagt EUR 30,-- per jaar. Zonder automatische incasso bedraagt de contributie EUR 35,00.

Donateur: EUR 15,-- per jaar

Lid worden en Opzeggen

Klik hier om je op te geven als nieuw lid.

Opzeggen kan door hier te klikken of per mail bij de ledenadministratie uiterlijk voor 1 juli. Het officiele clubseizoen bij AV MTK loopt van 1 september t/m 30 juni.

2018-02-10 07:32:20

Clubkleding en korting op schoenen/kleding

Als MTK lid krijg je bij de Hardloopwinkel Rotterdam 10% korting op al je schoen- en kledingaankopen.

Clubkleding kan besteld worden op de regelmatig te houden kledingpasavonden.

De collectie clubkleding bestaat uit:

2018-02-10 07:32:29

Info

Bij MTK kun je voor info over de looptrainingen terecht via het contactformulier of persoonlijk op de dinsdagavond en de donderdagavond vanaf 19.50 uur bij MHC Krimpen/Driekamp 7. Vraag naar de dan aanwezige trainer. Bij de start van het nieuwe seizoen in september staat er een informatieavond op de agenda, de trainers leggen dan uit hoe er wordt getraind.

Lid worden doe je door hier te klikken.

Raadpleeg voor actuele informatie altijd eerst onze website www.av-mtk.nl

Klik hier om een vraag te stellen.

2018-02-10 07:32:19