Info over hardlopen bij AV-MTK

MTK biedt op het gebied van de wegatletiek een mooi pakket aan mogelijkheden voor de trimmer, die zijn of haar conditie op een ontspannen manier wil bijhouden. Maar ook voor hen die verder willen op weg naar een prestatieloop, wegwedstrijd, halve of hele marathon. Voorop staat gezelligheid, persoonlijke aandacht en op een verantwoorde wijze werken aan een duurzame conditie.

2018-02-10 07:29:18

Diverse groepen

Met diverse niveaugroepen is er voor zowel de beginnende jogger als de getrainde wegatleet wel een loopgroep waarbij men zich aan kan sluiten.
Heb je weinig of nog nooit hardgelopen dan verdient het aanbeveling om je conditie (weer) vanaf de basis op te bouwen. Wij adviseren dan een instroom via de beginnergroep.

Bij MTK zijn de groepen als volgt verdeeld; A,B,C,D,E groep, er is ook nog een maandagavondgroep. Deze groepen hebben elk een verschillende niveau. Een 10 km loop zou er dan qua finishtijden voor de lopers ongeveer zo uitzien:

Groep10kmTrainingTrainer/Loopbegeleider
A < 50 min. Dins-,Donderdag Willem van Ek
B 49-55 min. Dins-,Donderdag Vincent Boke
C 54-60 min. Dins-,Donderdag Rob van Apeldoorn , Jos Wijnen, Marco vd Berg
D 59-70 min. Dins-,Donderdag Marien de Keizer, Erwin Audenaerde, Ingrid Addicks
E >70 min,minder intensief Dins-,Donderdag Arie Burger, Hetty Wiegman, Rini Rolloos
Maandagavond < 45 min. Ma en zaterdag  

Naast de MTK-trainingsavonden op dinsdag en donderdag zijn er diverse groepjes die in het weekend, met name op zondagochtend, een training volgen.

2019-07-05 10:02:57

Beginnersclinic

 

In sommige media staan onjuiste data vermeld, de correcte data zijn:
Maandag 4 september 20:00 uur - Informatie-avond
Donderdag 14 september 19:00 - 20:00 uur - 1e training

In september start er weer een nieuwe beginnersclinic. Tijdens de beginnersclinic maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De training gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring.

De trainingsopbouw gaat geleidelijk aan. We beginnen met kleine stukjes hardlopen afgewisseld met stukjes wandelen. Geleidelijk aan wordt het aandeel hardlopen groter en gaan we minder wandelen. Na 13 weken ben je in staat 5 km achtereen hard te lopen.

Je kan je voorbereiden door in de weken voordat de training van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen. Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de training makkelijker gaan.

De training is vooral praktijkgericht maar er zal ook theoretische informatie verstrekt worden. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn looptechniek, warming-up/cooling down, blessurepreventie, aanschaf van schoeisel/loopkleding enz.

De training wordt gegeven door gediplomeerde trainers en er wordt getraind aan de hand van een trainingsschema, de trainer zal dit tijdens de training nader toelichten.

Na deze clinic kan bij av-mtk doorgetraind worden in een van de hardloopgroepen.

Kosten van de clinic bedragen EUR 75,--.

Inbegrepen in dit bedrag:

Voorafgaand aan de clinic wordt een informatie-avond gehouden. Op deze avond vertellen we je alles over schoenen, kleding enz.

Omdat av MTK 20 jaar bestaat ontvang je bij inschrijving voor 16 juli het speciale jubileumshirt!

Meer info via het contactformulier of direct inschrijven.

2018-02-10 07:29:37

Trainingen

Alle loopgroepen trainen onder deskundige begeleiding twee keer per week gedurende een tot anderhalf uur. Deze trainingen gaan het gehele jaar (m.u.v. de maanden juli en augustus) door. De indeling van de groepen vindt plaats naar loopsnelheid. Voor de indeling van meer ervaren lopers wordt als uitgangspunt de tijd op de 10km gebruikt. 

Op zondagmorgen wordt er door verschillende groepen meestal ook een duurloop gelopen, dit is dan overigens geen officiële training. Op zondagmorgen zijn er ook groepjes actief die trainen voor een speciaal doel, bijvoorbeeld de marathon.

NB. Ben je een keer verhinderd is dat uiteraard geen enkel probleem, mocht je langer afwezig zijn mail dat dan aan je trainer zodat hij geïnformeerd is.

DagStartplaatsAanvang
Maandag de Brink 19:30
Dinsdag MHC Krimpen/Driekamp 7 20:00
Donderdag MHC Krimpen/Driekamp 7 20:00
Zaterdag  de Brink 09:00
Zondag MHC Krimpen/Driekamp 7 09:00

coolingdown_002

2018-02-10 07:32:23

Trainers

Om het lopen op een verantwoorde en gezonde wijze te kunnen beoefenen is een groep enthousiaste trainers actief. Onze groepen zijn niet groot, zodat wij voldoende oog voor elkaar houden. Instroom, doorstroom maar ook een al dan niet tijdelijke, vanwege vakantie of blessures, terugstroom wordt in overleg met onze trainers besproken.

GroepTrainer(s)Loopbegeleiding
A Willem van Ek  
B Vincent Boke  
C Rob van Apeldoorn, Jos Wijnen Marco vd Berg, Ellen Boom, Martin van Buuren
D Marien de Keizer, Erwin Audenaerde Ingrid Addicks
E Arie Burger Rini Rolloos
     

 

2019-07-05 10:01:01

Veiligheid

Omwille van de veiligheid is het verplicht in de maanden dat het gedurende de training donker is of wordt om met een veiligheidshesje te lopen.

Wij adviseren je dan ook om een dergelijk hesje bijtijds aan te schaffen. (algemeen verkrijgbaar)

hesje

2018-02-10 07:32:18

Contributie

De contributie wordt vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering en eenmaal per jaar geïnd in november/december middels automatische incasso via de Rabobank Krimpenerwaard rekeningnr. NL33RABO0351933212

De contributie voor het seizoen bedraagt EUR 30,-- per jaar. Zonder automatische incasso bedraagt de contributie EUR 35,00.

Donateur: EUR 15,-- per jaar

Lid worden en Opzeggen

Klik hier om je op te geven als nieuw lid.

Opzeggen kan door hier te klikken of per mail bij de ledenadministratie uiterlijk voor 1 juli. Het officiele clubseizoen bij AV MTK loopt van 1 september t/m 30 juni.

2018-02-10 07:32:20

Clubkleding en korting op schoenen/kleding

Als MTK lid krijg je bij de Hardloopwinkel Rotterdam 10% korting op al je schoen- en kledingaankopen. 

Clubkleding kan besteld worden op de regelmatig te houden kledingpasavonden.

De collectie clubkleding bestaat uit:

 

2018-02-10 07:32:29

Info

Bij MTK kun je voor info over de looptrainingen terecht via het contactformulier of persoonlijk op de dinsdagavond en de donderdagavond vanaf 19.50 uur bij MHC Krimpen/Driekamp 7. Vraag naar de dan aanwezige trainer. Bij de start van het nieuwe seizoen in september staat er een informatieavond op de agenda, de trainers leggen dan uit hoe er wordt getraind.

Lid worden doe je door hier te klikken.

Raadpleeg voor actuele informatie altijd eerst onze website www.av-mtk.nl

Klik hier om een vraag te stellen.

2018-02-10 07:32:19

Synchroniseer
Connect Strava Milestone inlezen HealthSync inlezen

Twitter