Beginnersclinic

 

In sommige media staan onjuiste data vermeld, de correcte data zijn:
Maandag 4 september 20:00 uur - Informatie-avond
Donderdag 14 september 19:00 - 20:00 uur - 1e training

In september start er weer een nieuwe beginnersclinic. Tijdens de beginnersclinic maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De training gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring.

De trainingsopbouw gaat geleidelijk aan. We beginnen met kleine stukjes hardlopen afgewisseld met stukjes wandelen. Geleidelijk aan wordt het aandeel hardlopen groter en gaan we minder wandelen. Na 13 weken ben je in staat 5 km achtereen hard te lopen.

Je kan je voorbereiden door in de weken voordat de training van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen. Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de training makkelijker gaan.

De training is vooral praktijkgericht maar er zal ook theoretische informatie verstrekt worden. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn looptechniek, warming-up/cooling down, blessurepreventie, aanschaf van schoeisel/loopkleding enz.

De training wordt gegeven door gediplomeerde trainers en er wordt getraind aan de hand van een trainingsschema, de trainer zal dit tijdens de training nader toelichten.

Na deze clinic kan bij av-mtk doorgetraind worden in een van de hardloopgroepen.

Kosten van de clinic bedragen EUR 75,--.

Inbegrepen in dit bedrag:

  • 13 weken training op dinsdag en donderdagavond (26 trainingen)
  • fluoriserend hesje
  • deelname afsluitende testloop
  • 10% korting op hardloopschoenen en kleding bij de Hardloopwinkel in Rotterdam

Voorafgaand aan de clinic wordt een informatie-avond gehouden. Op deze avond vertellen we je alles over schoenen, kleding enz.

Omdat av MTK 20 jaar bestaat ontvang je bij inschrijving voor 16 juli het speciale jubileumshirt!

Meer info via het contactformulier of direct inschrijven.

2018-02-10 07:29:37